Career Center

Yeni Bir Zihinle Yeni Bir Yaşam - Atölye (Turkish)

 

THIS TRAINING WILL BE CONDUCTED IN TURKISH

 

Etkinlik katılım başvuruları isu.network üzerinden alınmaktadır.

 

Etkinlik, Manifesto II: Kariyer Gelişimi dersi değerlendirmesi kapsamındadır.

 

 

  • Eğitim Adı: Yeni Bir Zihinle Yeni Bir Yaşam
  • Eğitmen sıfatı: Dr.Müh. Gülay Savaş
  • Eğitim Tanıtım: Yapay zekâya aktardığımız, düşünmeyi ve öğrenmeyi öğrettiğimiz metodları, algoritmaları ve formülleri insan beynine aktarmayı ve kendi zekâmızı bir üst versiyona yükseltmeyi öğreneceğiz!
  • Etkinlik Oturum detaylar:
    1. Beynimiz, çalışma şekli ve zeka ile ilişkisi: "Düşünce, hafıza, duygu, dokunma, motor beceriler, görme, nefes alma, sıcaklık, açlık ve vücudumuzu düzenleyen her süreci kontrol eden karmaşık bir organ olan beynimizi ne kadar tanıyoruz ve onu doğru kullanıyoruz acaba? Bilgisayarlara birer model olan beynimizi bilgisayarları tanıdığımız kadar tanıyor muyuz?  Kafamızın içinde de bazı programların çalıştığının ne kadar farkındayız?".
    2. Düşünmeyi öğrenmek ve yaratıcılık: Yapay zeka, insan zekasından doğdu. Peki bizim zeka ve düşüncelerimiz nereden doğdu? Nerden geliyor? Düşünmeyi biliyor muyuz? Hiç düşünmeyi düşündünüz mü? Doğru düşünme ve öğrenme ilişkisi, düşünme ve yaratıcılık arasındaki ilişkileri ve sırları öğrenmek için seminerimize bekleriz.  
    3. Duygusal zeka ve yaratıcılık & inovasyon ilişkisi:  Yapay zekayı doğuran insan zekasının türleri neler? Kaç çeşit zeka var? Duygusal zeka ile yaratıcılığın ilişkisi nedir? Neden Einstein bile “herşey hayal etmekle başlar” demiş. Birlikte keşfe çıkalım. 
    4. Analitik zeka ve stratejik düşünme ile ilişkisi: Daha önce duygusal zeka demiştik. Bu sefer analitik zekaya bakıcaz. Beynimizin sol ve sağ taraflarını doğru kullandığımız sürece bize hizmet ederler. Yoksa biz bir takım düşüncelere hizmet eder ve hayat içinde kayboluruz. Hayat bizi yönetir. Sorunlar bizi yönetir. Hayatımızı, sorunlarımızı, ilişkilerimizi doğru yönetebilmek için sol beynimizi doğru kullanmamız ve onu beslememiz gerekir. Peki analitik zekanın kaynağı sol beyni nasıl besleyeceğiz? Analitik zekanın stratejik zeka ve düşünme ile ilişkisini nerelerde kullanıyor ve görüyoruz? Yine beynimize ve düşüncelerimizin derinliklerine gidiyoruz.
    5. NLP, Yaşam haritalarımız ve kader programımız: Dünyada 8 milyar insan varsa 8 milyar farklı Yaşam haritası vardır. Hayattaki herkes her şeyi inançları, deneyimleri, zihinsel durumu, yetiştirilme tarzı vb. yoluyla filtreler ve dolayısıyla kimsenin algısı asla bir başkasınınkiyle tam olarak aynı olmayacaktır. Peki o zaman kaderimizi, iletişimlerimizi, ilişkilerimizi, iş hayatındaki başarımızı bu yaşam haritalarımız yani beynimizdeki yazılım ve hard diskimizdeki bilgiler yönetiyor olmasın? Peki bu değişebilir mi? Yani acaba bizler beyinlerimizdeki bu yazılımları değiştirebilir miyiz? Gelin keşfedelim.
  • Etkinlik Tarih/Saat: 11, 18, 25 Ekim; 1, 8 Kasım, 19:00-20:30
  • Etkinlik Yeri: Zoom