Gönül Akay - Psikoloji & Çocuk Gelişimi

Psikoloji & Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
Mezun olduğu Fakülte
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi & Sağlık Bilimleri Fakültesi

İstinye Üniversitesi yolculuğum 2017 yılında Çocuk Gelişimi Bölümü ile başladı. Ardından bir sene sonra 2018 yılında Çift Anadal Programı ile Psikoloji bölümünü okumaya başladım. Çocuk Gelişimi Bölümünden 2021 yılında bölümü birinciliği ile mezun olurken, Psikoloji Bölümünden de 2022 yılında yüksek onur öğrencisi unvanı ile mezuniyetimi almış oldum. Ardından yüksek lisans sürecine başladım. Son sınıfta Medical Park Pendik hastanesinde stajımı yaptım. Bölümden mezun olur olmaz MLPCARE Sağlık grubu bünyesine dahil oldum. Şuanda Medical Park ve Liv Hospital Hastanelerinin Genel Müdürlüğünde çalışmaktayım.

Tavsiyelerim;

“İstinyeli yetişir, dünya değişir” mottosuyla başlamış olduğum serüvenim beni geliştiren, değiştiren, dönüştüren ve yeni bir beni kurgulayan bir yapıya dönüştü. İstinyeli yıllarımda benim en çok edindiğim ilkelerden biri her zaman daha iyisi için çalışmak ve çalıştığım ürünün çevreme katkı sağlayacağına inanmaktı. Yaptığınız hangi iş, proje, eğitim, ders, aktivite olursa olsun eğer ona inanırsanız ve elinizden gelenin en iyisini yapmaya odaklanırsanız, o size en iyi şekilde gelecektir. Okurken asla az ile yetinmeyen sürekli daha fazla ne yapabilirim diye düşünen bir “ben” vardı. Okumuş olduğum iki bölümden de çok kıymetli hocalar ile çalışma fırsatı buldum. Kendilerinden öğrendiğim bilgiler ile her geçen gün dünyaya daha farklı bir göz ile bakabildim.

Birinci sınıfta uluslararası kongrelere katıldım ve İstinye Üniversitesini temsilen bilimsel çalışma bildirimimizi sunma fırsatını buldum.

Türkiye’deki birçok üniversite öğrencileri ve eğitimcileri ile tanışma imkânım oldu.

Ardından ilerleyen yıllarda da her sene ulusal ve uluslararası kongrelerde bilimsel çalışmalar hazırlayıp sundum.  Yine aynı zamanda dört sene boyunca aktif olarak öğrenci kulüplerinde yer alıyordum. Sosyal sorumluluk projeleri geliştirip o yıllar da Kahramanmaraş’taki bir ilkokula kütüphane yapımı, kitap bağışı, Çanakkale’de çocuk esirgeme kurumunda görev alma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliği gibi birçok projede bulunuyordum. Kulüpte görev almanın en büyük avantajlarından biri öğrenci olarak yapabileceklerinizin hem size hem topluma fayda sağlıyor olabilmesiydi. Bende bunu bir görev gibi kendime edinmiştim. Şu anda da MLPCARE Sağlık Grubu bünyesine dahil olmam aslında İstinye Üniversitesinde yapmış olduğum özverili çalışmalarımın bir sonucuydu. Eğitim hayatım boyunca mezun olunca şöyle olacağım, böyle olacağım gibi bir söylemim olmadı. Ancak kendime daima şunu sorardım “Bu günümü en iyi nasıl sonlandırabilirim, attığım her adımı derinlemesine nasıl atabilirim?”  Tüm bu sorularımın yanıtlarını uygulamak, mezun olur olmaz Türkiye’nin en büyük sağlık grubunda yer almama olanak sağladı. İstinyelilere tavsiyem; gününüzü topluma, teknolojiye, hayatınıza katkı sağlayacak şekilde sonlandırın, okulda size sunulan tüm imkanları kullanın.  Çift Anadal veya Yandal yapın, kulüplere katılın ve ağınızı genişletin, hocalarımızın desteklerinden yararlanın, projeler üretin ve bunu hayata geçirin, zorunlu stajların yanı sıra gönüllü stajlar yapın. Ben öğrencilik hayatımda farklı birimlerde gönüllü stajlar yaparak hem alana katkı sağlamaya çalışıyordum hem de erken dönemde çok değerli hocalar ile etkileşime girme fırsatını yakaladım. Bu deneyim bana farklı pencerelerden bakmama olanak sağladı. Kısacası öğrencilik hayatımda şunu öğrendim; hayat size bir yol çizer o yolu sulayıp, çiçekler açtıran sizin çabanız olur. Bence İstinye de bu yolda bize çiçekler açtıran imkanları sunar.

Herkes her işi yapamaz, ama sen kendi yolundaki her şeyi yapabilirsin J

Ne yapmalıyım?

·         21. Yy becerilerine sahip olmalısın, (eleştirel düşünebilme, iş birliği, iletişim, yaratıcılık)

·         Fazlasını yapabileceğine inanmalısın,

·         Kendini gerçekleştirebileceğin alanları bulmalısın,

·         Yeniliklere karşı açık olmalısın,

·         Ağını genişletmelisin,

·         Potansiyelini görmelisin,

·         Keşfetmelisin,

·         Merak etmelisin,

·         Araştırmaya açık olmalısın,

·         Zamanını verimli kullanmalısın,

·         İdeallerin olmalı,

·         Yaşama iz bırakacağın eylemlerin olsun.

Ne yapmamalıyım?

·         Denemekten korkmamalısın,

·         Sorgulamaktan kaçmamalısın,

·         Olumsuz düşüncelerin seni etkilemesine izin vermemelisin,

·         Ben “yapamam” dememelisin,

·         Deneyimlemekten korkmamalısın,

·         Düşüncelerini ve duygularını kontrolsüz bırakmamalısın.