Beliz Kobak - Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON
Mezun olduğu Fakülte
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

2022 yılında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun oldum. Üniversitemin bana sağlamış olduğu staj imkanları ile 8 farklı hastanede çocuk yoğun bakımdan el cerrahisine kadar tüm bölümlerden farklı hasta grupları görüp tecrübeler kazanarak tüm bu tecrübeler ışığında klinikte hasta almaktayım.

Tavsiyelerim;

Diplomamı elime alıp 4 senelik üniversite hayatıma dönüp bakınca arkamda birbirinden farklı heyecanlar ve çok güzel günler bıraktığımı anımsadım. Tabii ki de mezun olmak sona gelmek demek değil, hala daha İstinye Üniversitesi adı altında yürüttüğüm ve iş hayatımda bana referans olan TÜBİTAK projem var. Demem o ki üniversitemiz bize birbirinden farklı kendimizi tanıtabileceğimiz ve geliştirebileceğimiz imkanlar sunuyor, bize düşen ise sadece bu fırsatları kullanmak.
En güzel yıllar istisnasız üniversite yıllarıdır; yeni arkadaşlıklar, farklı ortamlar, gönüllülük projeleri… Özellikle ilk yılımız da bunlara kapılıp üst sınıflarda ki eğitimimizin temelini oluşturan ana dersleri kaçırabiliyoruz ve sonrasında zorlanıyoruz. Benim size tavsiyem sosyal ve akademik hayatınızı dengede tutmaya çalışın, ikisinden de ödün vermeyin. Zaten üniversitemiz size daha da sosyalleşebilmeniz için ‘’ İstinye Manifestosu ‘’ isimli ders ile bunu sağlıyor. İstinyeli olmanın en sevdiğim yanlarından birisi de bu.
Tecrübe kazanmak için kendinize alanlar yaratın. Örneğin ben, el cerrahisinde staj yaparken çalıştığım yapıyı daha da iyi kavramak amacıyla ameliyatlara da girmek istediğimi belirttim ve böylece hastanemizin cerrahları ile 2-3 saat süren ameliyatlarda bulundum. Dolayısıyla artık bana benzer yaralanmalarla gelen hastaları karşılarken altta yatan problemleri, bana gelmeden önce ne gibi işlemler uygulandığını rahatlıkla anlayabiliyorum.

Ne Yapmalıyım?

Kendine güvenmekten asla vazgeçme, yapmak istediğin projeler ve konular için okul yardım etmeye her daim hazır. Daha önce de belirttiğim gibi sosyal hayatın ve akademik hayatın arasında ki dengeyi korumaya özen göster. Aldığın dersler mesleki hayatını oluşturan yapı taşları bu yüzden onlara gereken önemi ver. Okuduğun bölüm ile alakalı tüm yenilikleri yakından takip et, bilgilerini güncel tut.

Ne Yapmamalıyım?

Her ne olursa olsun karamsarlığa düşme, unutma istediğin de başaramayacağın hiçbir şey yok. Verilen ödev ve projeleri son güne bırakma hem panik yaparsın hem de tüm verimini yansıtamazsın. Bir konu hakkında soru sormak, yorum ve eleştiri yapmaktan çekinme çünkü pekiştirerek daha iyi anlayabilir ve sende uzun süreli kalmasını sağlayabilirsin.